VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow

Το σεμινάριο διάρκειας 25 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βελβεντού από την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 (ώρα 17.00) έως την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 (ώρα 15.00).
Το σεμινάριο υλοποιείται με αφορμή το Έτος Καζαντζάκη 2017. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κηρύξει το 2017 ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη» με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθουν στο πλαίσιο του αφιερωματικού αυτού έτους. Επίσης είναι γνωστό ότι ο κεντρικός ήρωας του συγγραφέα, όπως είχε περιγραφεί στο γνωστότερο μυθιστόρημά του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» (1946), είναι ο Γιώργης Ζορμπάς, ο οποίος σύμφωνα με τα μητρώα αρρένων της Κοινότητας Καταφυγίου, γεννήθηκε το 1865 στο Καταφύγι των Πιερίων.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει:
- Λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Αλέξη (Γιώργη) Ζορμπά και στον Νίκο Καζαντζάκη.
- Εργαστηριακές δραστηριότητες στα πλάισια του Εθνικού Δικτύου «Εκπαιδευτικό Orienteering πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη» που συντονίζει το ΚΠΕ Βιστωνίδας, από την Π.Ο. του ΚΠΕ Βιστωνίδας.
- Μετακίνηση στο ορεινό χωριό Καταφύγι Πιερίων, γενέτειρα του Αλέξη (Γιώργη) Ζορμπά με μικρό λεωφορείο (διαδρομή 25 χιλιομέτρων) ή ορειβατώντας από το δασικό μονοπάτι που συνδέει το Καταφύγι με το Βελβεντό (διαδρομή 2ω.30λ.-3ω. από υψόμετρο 600 μέτρα στα 1450 μέτρα)). Για το λόγο αυτό οικαλούνται οι συμμετέχοντες να δηλώσουν στην αίτηση που θα συμπληρώσουν πώς επιθυμούν να γίνει η μετακίνησή τους (ορειβασία ή λεωφορείο).
Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν προέρχονται από τις παρακάτω Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που ανήκουν στην εμβέλεια του ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας:

  1. Π/βαθμιας Εκπ/σης ΚΟΖΑΝΗΣ 7 εκπαιδευτικοί    2. Δ/βάθμιας Εκπ/σης ΚΟΖΑΝΗΣ 7 εκπαιδευτικοί     3. Π/βάθμιας Εκπ/σης ΠΙΕΡΙΑΣ 4 εκπαιδευτικοί   4. Π/βάθμιας Εκπ/σης ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 5 εκπαιδευτικοί   5. Δ/βάθμιας Εκπ/σης ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4 εκπαιδευτικοί  6. Δ/βάθμιας Εκπ/σης ΠΕΛΛΑΣ 4 εκπαιδευτικοί   7. Π/βάθμιας Εκπ/σης ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4 εκπαιδευτικοί  8. Δ/βάθμιας Εκπ/σης ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 5 εκπαιδευτικοί   ΣΥΝΟΛΟ 40 εκπαιδευτικοί

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εκπαιδευτικές διαδικασίες θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης και θα εγγραφούν στο μητρώο επιμορφωθέντων στην περιβαλλοντική εκπ/ση που τηρείται στο ΚΠΕ.
Οι δαπάνες του σεμιναρίου που θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΤΔΕ του ΚΠΕ Βελβεντού - Σιάτιστας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφορούν:
1. Τα έξοδα διατροφής (γεύμα ή μπουφέ ανά ημέρα) για όλους τους συμμετέχοντες.
2. Τη διαμονή των συμμετεχόντων στις δυο ξενοδοχειακές μονάδες στο Βελβεντό σε τρίκλινα και δίκλινα δωμάτια.
3. Έξοδα μετακίνησης στο πεδίο (εντός προγράμματος).
Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης των μελών Π.Ο. των ΚΠΕ θα βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των οικείων τους ΤΔΕ.
Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν από τους ίδιους.
Σε κάθε περίπτωση τηρούνται οι οδηγίες και οι περιορισμοί, όπως προβλέπονται από το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΕΘ, 200064/Δ2/23-11-2016, «Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα ΚΠΕ για το σχολικό έτος 2016-2017».
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στους/στις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους έως τις 6 Οκτωβρίου 2017. Παρακαλούμε τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να επιλέξουν τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τις προϋποθέσεις και να μας αποστείλουν ονομαστικές καταστάσεις ηλεκτρονικά έως 10 Οκτωβρίου 2017.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών (τακτικών και αναπληρωματικών) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Βελβεντού ? Σιάτιστας (http://kpe-velvent.koz.sch.gr).
Παρακαλούμε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία ευθύνης τους.
 (Έγγραφο ΚΠΕ με αριθμ. πρωτοκ. 96/20-9-2017)